Ruokalista

Ruokalista

Hanko Menu

Origon Hanko Menu on lähiruokaan keskittyvä kolmen- neljän ruokalajin menukokonaisuus, joka pyrkii aina tuomaan esille sesongin parhaita raaka-aineita mahdollisimman puhtaina ja luonnollisina. Alkuruokana voi olla esimerkiksi keittiömestarin naapurin maa-artisokista tai paikallisen viljelijän kurpitsoista tehtyä kermaista keittoa talossa leivotun leivän kera.

Pääruoaksi on menussa usein tarjolla paikallisen metsästäjän merilintuja (sorsaa, haahkaa, tavia tai haapanaa) tai Bovikin luomulammastilan karitsaa eri tavoin valmistettuna. Lisukkeina olemme käyttäneet henkilökuntamme keräämiä sieniä kuten korvasieniä, kanttarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita, sekä tietenkin alueelta löytyvien viljelijöiden kasviksia kuten parsaa, maa-artisokkaa, erilaisia juureksia, jne.

Jälkiruokana tarjoilemme piiraita ja kakkuja paikallisista marjoista kuten mustikasta, tai kasviksista kuten raparperista.

Neljäntenä ruokalajina menuun on mahdollista yhdistää esimerkiksi lähialueen juustoloiden (Fiskars tai Kolattu Somerolta) käsintehtyjä juustoja talon hillokkeella.

Saaristolaispöytä

Saaristolaispöytä on jälleen tarjolla 17.11-22.12.17 päivittäin 12-22

Tule nauttimaan joululounaastamme arkisin 11-22.12 klo 12-15, saaristolaispöydän lisäksi tarjolla joulun laatikot, kinkkua, rosollia etc ja jälkiruoaksi piparkakkuja, aurajuustoa ja hilloketta sekä konvehteja. Hinta joululounaalla on 25€/hlö

Joulun laatikot ja kinkku, rosolli etc ja piparkakut, aurajuustot ja hillokkeet konvehteineen on katettuna saaristolaispöydässä myös iltaisin 09-16.12, tällöin joulupöydän hinta on 35€/hlö lounasajan ulkopuolella. Tulen perheen tai ystävien kanssa ottamaan ilo irti pikkujouluajasta.


Origon saaristolaispöytä on kattaus paikallisista herkullisista raaka-aineista koottuja oman keittiömme luomuksia, sekä perinteisempiä suomalaisia saaristolaistuotteita raikkaasti esillä jäämurskapedillä.

Tunnettu seisovapöytämme sisältää noin 30 erilaista vaihtoehtoa kalaa, lihaa ja kasviksia, kaikki pääasiassa oman keittiömestarimme käsialaa. Tarjolla on talon lämminsavu- ja sitruuna-sherrygraavattua merilohta, kala- ja lihapateetamme, haukipullia, äyriäisiä, viher-, sieni- ja perunasalaatteja, paikallisen kalastajan Tage Gustafssonin mahtavia sillejä ja silakoita, kirjolohenmätiä lisukkeineen jne.

Saaristolaispöytäämme kuuluu myös lämpimät tilliperunat, talon oma saaristolaisleipä ja vaaleampi talon leipä voin kera.

***

Saaristolaispöytäämme voi hyvin yhdistää jälkiruoaksi päivän jälkiruoan, joka voi olla esim. crème brûlée, kauden piiras kuten raparperi tai mustikkapiiras, tai vaikka talon suklaakakkua.

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET TÄÄLTÄ!

Hanko Menun ja saaristolaispöydän voit ostaa myös täältä!

 

Hyvää ruokahalua!

Joanna & Jan

 

Alkuruoat

Alkuruoat

Pääruoat

Pääruoat

Jälkiruoat

Jälkiruoat