Ruokalista

Ruokalista

Blinit

Helmikuu on Blinikuukausi ravintola Origossa. Blinejä voit nauttia joko alkuruokana yhden kappaleen valitsemallasi lisukkeella, tai pääruokana blinipalettina, jolloin saat kaikkia lisukkeita, sekä niin monta bliniä kuin haluat. Katso alta lisukevaihtoehdot, mukana myös kasvisvaihtoehtoja

Lisukevaihtoehdot:

MUIKUNMÄTI, PUNASIPULI, SMETANA: 16,50€

KATKARAPUSKAGEN, PUNASIPULI, SMETANA: 13,20€

LOHITARTAR, PUNASIPULI, SMETANA: 13,20€

SAVUHIRVI, PIKKELÖITY PUNASIPULI, SMETANA: 13,20€

METSÄSIENISALAATTI, PIKKELÖITY PUNASIPULI, SMETANA: 13,20€

PUNAJUURISALAATTI, PIKKELÖITY PUNASIPULI, SMETANA: 13,20€

CAVIART, PUNASIPULI, SMETANA: 13,20€

LISÄTÄYTE MÄTI 6,80€

LISÄTÄYTE MUUT 3,40€

LISÄBLINI 2,50€

BLINIPALETTI: 27,80€

Muikunmäti, punasipuli, smetana, katkarapuskagen, merilohitartar, savuhirvimousse, metsäsienisalaattia, pikkelöityä punasipulia, suolakurkkua, hunajaa ja niin monta bliniä kuin jaksat syödä.

KASVISBLINIPALETTI: 25,80€

Merileväkaviaaria, smetanaa, punasipulia, metsäsienisalaattia, punajuurisalaattia, suolakurkkua, hunajaa, jättikapriksia, pikkelöityä punasipulia ja niin monta tattaribliniä kuin jaksat syödä

Hanko Menu

Origon Hanko Menu on lähiruokaan keskittyvä kolmen- neljän ruokalajin menukokonaisuus, joka pyrkii aina tuomaan esille sesongin parhaita raaka-aineita mahdollisimman puhtaina ja luonnollisina. Alkuruokana voi olla esimerkiksi keittiömestarin naapurin maa-artisokista tai paikallisen viljelijän kurpitsoista tehtyä kermaista keittoa talossa leivotun leivän kera.

Pääruoaksi on menussa usein tarjolla paikallisen metsästäjän merilintuja (sorsaa, haahkaa, tavia tai haapanaa) tai Bovikin luomulammastilan karitsaa eri tavoin valmistettuna. Lisukkeina olemme käyttäneet henkilökuntamme keräämiä sieniä kuten korvasieniä, kanttarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita, sekä tietenkin alueelta löytyvien viljelijöiden kasviksia kuten parsaa, maa-artisokkaa, erilaisia juureksia, jne.

Jälkiruokana tarjoilemme piiraita ja kakkuja paikallisista marjoista kuten mustikasta, tai kasviksista kuten raparperista.

Neljäntenä ruokalajina menuun on mahdollista yhdistää esimerkiksi lähialueen juustoloiden (Fiskars tai Kolattu Somerolta) käsintehtyjä juustoja talon hillokkeella.

Saaristolaispöytä

Saaristolaispöytä on jälleen tarjolla 27.04-29.09.18 päivittäin 12-22, lounaalla klo 12-15 25€/hlö

Origon saaristolaispöytä on kattaus paikallisista herkullisista raaka-aineista koottuja oman keittiömme luomuksia, sekä perinteisempiä suomalaisia saaristolaistuotteita raikkaasti esillä jäämurskapedillä.

Tunnettu seisovapöytämme sisältää noin 30 erilaista vaihtoehtoa kalaa, lihaa ja kasviksia, kaikki pääasiassa oman keittiömestarimme käsialaa. Tarjolla on talon lämminsavu- ja sitruuna-sherrygraavattua merilohta, kala- ja lihapateetamme, haukipullia, äyriäisiä, viher-, sieni- ja perunasalaatteja, paikallisen kalastajan Tage Gustafssonin mahtavia sillejä ja silakoita, kirjolohenmätiä lisukkeineen jne.

Saaristolaispöytäämme kuuluu myös lämpimät tilliperunat, talon oma saaristolaisleipä ja vaaleampi talon leipä voin kera.

***

Saaristolaispöytäämme voi hyvin yhdistää jälkiruoaksi päivän jälkiruoan, joka voi olla esim. crème brûlée, kauden piiras kuten raparperi tai mustikkapiiras, tai vaikka talon suklaakakkua.

TIEDUSTELUT JA VARAUKSET TÄÄLTÄ!

Hanko Menun ja saaristolaispöydän voit ostaa myös täältä!

 

Hyvää ruokahalua!

Joanna & Jan

 

Alkuruoat

Alkuruoat

Pääruoat

PääruoatJälkiruoat

Jälkiruoat